Valkosuklainen vadelmatäytekakku

Valkosuklainen vadelmatäytekakku

15 annosta


Pohja:
2 dl maitoa
150 g voita
100 g valkosuklaata
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g suomalaisia vadelmia
1 dl sokeria
1 prk (200 g) kermarahkaa

Kuorrutus:
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi syötäviä puutarha- ja
luonnonkukkia ja macaron-leivoksia

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi maidon joukkoon. Anna jäähtyä. Rouhi valkosuklaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, rouhittu valkosuklaa, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Lisää munasokerivaahdon joukkoon vuorotellen maito-voiseosta ja jauhoseosta, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunan ja pohjan väliin, voitele reunat ja pohja kevyesti rypsiöljyllä. Kaada kakku vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla: pistä tikku kakun keskelle, jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia kerrallaan, kunnes kakku on kypsä. Jos kakku tummuu kypsennyksen aikana, aseta leivinpaperi kakun päälle. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Murskaa vadelmat ja 1/2 dl sokeria haarukalla kulhossa. Sekoita kermarahka ja 1/2 dl sokeria keskenään. Nosta alimmainen kakkulevu tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet vadelmamurskasta ja puolet kermarahkasta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, levitä päälle vadelmamurskaa ja kermarahkaa. Nosta päälle päällimmäinen kakkulevy. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Valuta päälle valkosuklaata. Koristele syötävillä puutarha-ja luonnonkukilla sekä macaron-leivoksilla.