Kvinoa-kasvistäytteiset kaalikääryleet

Kvinoa-kasvistäytteiset kaalikääryleet

1 kurttukaali
1 tl suolaa

Irrota kaalista isoimmat lehdet ja säästä sisus täytteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja ryöppää 1-2 kaalinlehteä kerrallaan noin 1-2 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kun lehdet ovat jäähtyneet, leikkaa kova varsiosa pois. Jäähtyneet lehdet ovat valmiit käärittäväksi.

Täyte:
3 dl (keittämätöntä) kvinoaa
2 porkkanaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g siitakesieniä
kurttukaalia
1 sitruuna
1 rkl kasvisfondia
½ pussia tuorepinaattia
½ nippua lehtipersiljaa
½ nippua minttua
½ nippua kevätsipulia

Keitä quinoa kypsäksi. Raasta porkkana, sipuli ja valkosipuli, hienonna siitakesienet ja savoykaali. Freesaa kasvikset oliiviöljyssä, mausta suolalla, pippurilla ja kasvisfondilla. Lisää keitetty quinoa ja tuore pinaatti. Lisää tuoreet yrtit ja sitruunanmehu ja sekoita. Lisää noin 2 ruokalusikallista täytettä kaalin lehden keskelle ja kääri kääryleeksi. Paahda kääryleet uunissa (180 astetta n.15 min) tai höyrytä höyrykattilassa (n.10min).

Keitä kvinoa kypsäksi (paketissa olevan ohjeen mukaan). Raasta porkkana, sipuli ja valkosipuli, hienonna siitakesienet ja kurttukaali, purista sitruunasta mehu. Freesaa kasvikset oliiviöljyssä, mausta suolalla, pippurilla ja kasvisfondilla. Lisää sekaan keitetyt kvinoat ja tuore pinaatti. Lisää tuoreet yrtit ja sitruunamehu, sekoita. Laita noin kaksi ruokalusikallista täytettä kaalin lehden keskelle ja kääri kääryleeksi. Paahda kääryleet uunissa (180c° n. 15 min) tai höyrytä höyrykattilassa (n. 10 min).

Porkkanapyre
400 g kuorittua porkkanaa
2-3 dl maitoa
100 g voita
suolaa
sitruunaa

Laita kaikki ainesosat kattilaan ja keitä kunnes ne ovat läpikypsiä. Siivilöi ja ota keitinliemi talteen. Laita kypsät porkkanat blenderiin ja lisää nestettä kunnes sopiva koostumus on saavutettu. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Voikastike
2 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1/2 dl valkoviinietikkaa
150 g voita (kuutioituna)
ripaus suolaa
2 rkl kuohukermaa

Sekoita kasvisliemi, valkoviini ja etikka kattilassa ja keitä lientä, kunnes jäljellä on noin 1 dl. Laita kattila hetkeksi takaisin liedelle, mutta älä anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi kerma ja mausta sitruunan mehulla ja suolalla. 

Tarjoile kaalikääryleet porkkanapyreen ja voikastikkeen kera.